© 2023  Fundacja Underground

pn.

"Dobroczynny Bal

Niepodległości"

Przygotowujące do konkursu spotkania edukacyjne dla uczniów szkół średnich, złożone z koncertów piosenek Jacka Kaczmarskiego oraz z wykładów i warsztatów realizowanych przez literaturoznawcę, filmoznawcę i historyka odbyły się we wrześniu i październiku 2018 r. w różnych częściach Polski. Treść wykładów literaturoznawcy i historyka udostępniamy także w postaci nagrań.

Konkurs dla szczególnie uzdolnionej młodzieży ze szkół średnich z całej Polski w dwóch kategoriach: indywidualnej i drużynowej. Partnerzy: Ministerstwo Edukacji Narodowej, Miasto Kraków, Fundacja Lotto, Województwo Małopolskie, Wydział Polonistyki UJ i Muzeum Armii Krajowej w Krakowie. Projekt zrealizowany przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego. Projekt współfinansowany ze środków Miasta Krakowa.

MATERIAŁY EDUKACYJNE Z JEDNEGO ZE SPOTKAŃ

PN. "LATAJĄCA AKADEMIA UNDERGROUND"

Jesteś tutaj:   START   >   PROJEKTY   >   LEKCJA HISTORII I SZTUKI Z JACKIEM KACZMARSKIM   >   EDYCJA 5. "I JA SIĘ JAKOŚ NIEPODLEGŁY CZUJĘ" / 2018/2019

OGÓLNOPOLSKI KONKURS "LEKCJA HISTORII