© 2023  Fundacja Underground

Poniżej prezentujemy analizę wielokryterialną znanych rozwiązań służących przechowywaniu w przestrzeni publicznej rowerów oraz ekwipunku.

Wystarczy

SMS z własnym hasłem

by tworzyć

box garażowy

Wystarczy

JEDNO

DOTKNIĘCIE

by uzyskać

wyłączny dostęp

do garażowego boxu

dokonywać

żadnych

płatności

dokonywać

rejestracji

wgrywać

dodatkowych aplikacji

Realizowany  przez  Fundację Underground  projekt  "Inteligentne Garaże Rowerowe"  jest  inicjatywą  uzupełnienia  infrastruktury  miast  i  wsi o urządzenia ułatwiające codziennym podróżnym docieranie do celu z użyciem własnego roweru na dowolnym etapie podróży. W tym celu pozyskaliśmy unikatową technologię, która umożliwia codziennym podróżnym w możliwie najprostszy sposób  codziennie docierać do najbardziej dogodnego przystanku komunikacji zbiorowej.

Najłatwiej i najtaniej - tak zachęcamy codziennych podróżnych do podróży multimodalnych z użyciem własnego roweru.

___

Projekt jest formą bezpośredniej realizacji misji Fundacji w za-kresie wspierania działań proekologicznych oraz wypełnieniem celów statutowych, takich jak:

-   promocja i wspieranie rozwoju: sportu, turystyki i ekologii;

-  promocja i wspieranie nauki,   w tym zwłaszcza polskich i nowator-skich technologii;

-  działanie na rzecz ochrony zdrowia;

- wspieranie osób wykluczonych – w tym przypadku wykluczonych komunikacyjnie.

Jednym dotknięciem zarezerwuj garaż jeszcze przed wyjściem z domu! Teraz, dzięki naszej technologii, jednym połączeniem i jednym SMS-em zarezerwujesz i otworzysz sobie publiczny garaż. Ty i tylko Ty.

Jednym dotknięciem telefonu

zarezerwuj garaż

jeszcze przed wyjściem z domu!

Otworzysz go jednym SMS-em.

Ty i tylko Ty.

ZAREZERWUJ, DOJEDŹ, OTWÓRZ

WYSTARCZY JEDNO DOTKNIĘCIE

OTO DLACZEGO WARTO WYBRAĆ

INTELIGENTNE  GARAŻE  ROWEROWE

Smog, korki, koszty paliwa i strata czasu – tak dla milionów codziennych podróżnych rozpoczyna się powszedni dzień.  Komunikacja zbiorowa? Chętnie, ale najbliższy dogodny przystanek znajduje się zbyt daleko, by co dzień docierać do niego pieszo. To może rowerem? NIE! - przypięcie roweru do stojaka to zdecydowanie zbyt duże ryzyko.

Owszem, znane są publiczne garaże rowerowe. Niestety ich obsługa wymaga od spieszącego się podróżnego, by był on wyposażony w doładowaną kartę miejską lub smartfon ze specjalną aplikacją mobilną. Główną ich wadą jest jednak to, że nie tylko wymagają pilnowania poziomu doładowania, ale też nie dają one gwarancji, iż po dotarciu na miejsce rowerzysta zastanie choćby jeden dostępny garaż.

Naszą odpowiedzią jest system:

-   indywidualnych,

-   bezpłatnych,

-   zdalnie rezerwowanych,

-   zdalnie otwieranych,

-    wolnostojących,

-   publicznych

garaży rowerowych.

Wykorzystujemy tu autorską, innowacyjną technologię. To dzięki niej garaże dostępne są dla dowolnego użytkownika telefonu dowolnej marki, modelu, roku produkcji i zarejestrowanego w dowolnej sieci.

Nasz system nie wymaga od użytkownika posiadania:

-   monet,

-   karty miejskiej,

-   karty płatniczej,

-  smartfona.

Nie wymagamy od użytkownika instalowania aplikacji, ani konieczności rejestrowania się. Technologia ta umożliwia za to łatwe i szybkie zarezerwowanie garażu jeszcze przed wyjściem z domu.

O tym, że może zabezpieczyć rower, kask czy inny bagaż nie tylko przed kradzieżą, ale też przed warunkami atmosferycznymi, rowerzysta może się upewnić już przed podjęciem decyzji co do wyboru środka komunikacji danego dnia.

Teraz, bez trudu, każdy podróżny może włączyć własny rower do algorytmu codziennych podróży, by taniej, zdrowiej i szybciej dotrzeć do pracy czy szkoły.