Partnerzy projektów

TAK współpracowaliśmy (lista projektów)

"Lekcja historii i sztuki z Jackiem Kaczmarskim"

Człowiek. Społeczność. Społeczeństwo. Naród!

POZNAJ GŁÓWNE NASZE PROJEKTY I PROGRAMY

Mamy pasje i nie wahamy się nimi zarażać. Jeśli masz swoją - zaraź nas i Ty!

Zajmuje nas w sposób szczególny  spuścizna literacka po Jacku Kaczmarskim. Od tej pasji zaczęliśmy. Dziś to duża część organizowanych przez nas projektów i programów:

42-godzinny festiwal "kaczmarski underground", ogólnopolski konkurs "Lekcja historii i sztuki z Jackiem Kaczmarskim", programy edukacyjne "Latająca Akademia Underground" oraz "Kaczmarski 5-105".

Z czasem z pasją zaangażowaliśmy się w kolejne dzieła, którymi zostaliśmy "zaszczepieni" i które staraliśmy się wzbogacić naszymi zasobami: bale dobroczynne, "Inteligentne Garaże Rowerowe" czy promocję idei budowy szkoły na krakowskim Złocieniu. W każdym przypadku angażujemy nasze zasoby i całych siebie.

I WARTOŚCI

DO

POBRANIA

kontakt

o nas

Masz pasję? TO ŚWIETNIE! Może to początek wielkiego dzieła!!!...

Największe dzieła, najświetniejsze cywilizacje zaczęły się od jednej myśli jednego człowieka. Nigdy by nie rozkwitły, gdyby nie znalazł on narzędzi do ich popularyzacji.

v

Stwórz swoją społeczność wokół własnej pasji. Wraz z nią dotrzyj do innych i wspólnie stwórzcie dzieło. Mamy kilka pomysłów jak to zrobić  oraz kilka narzędzi dla Ciebie!

FESTIWAL

KONKURS

AKADEMIA

42-godzinny maraton festiwalowy "kaczmarski underground"

Latająca Akademia Underground

"Inteligentne Garaże Rowerowe"

INTELIGENTNE GARAŻE ROWEROWE

Od przedszkoli po uniwersytety trzeciego wieku

BALE

DOBROCZYNNE

"Bal Niepodległości" , "Bal Niepokornych"

KACZMARSKI

SPRÓBUJ Z NAMI

DAJ SIĘ ZARAZIĆ NASZĄ PASJĄ

A może na początek chcesz spróbować swoich sił przy którymś z naszych projektów. Jeśli masz w sobie trochę fantazji i szaleństwa - chętnie włączymy Cię w zabawę zarażania innych naszymi pasjami.

Przystępując do nowego wołamy zawsze za bohaterami "Ziemi obiecanej" Władysława Reymonta: "Ja nie mam nic, ty nie masz nic, on nie ma nic - w sumie mamy dokładnie tyle, żeby założyć wielką fabrykę!".

ZARAŹ NAS SWOJĄ PASJĄ

Wytyczyliśmy kilkanaście ścieżek do wiedzy o źródłach cywilizacji łacińskiej. Przewodnikiem jest kilkaset utworów literackich jakie zostawił po sobie Jacek Kaczmarski.

Do kategorii indywidualnej i do grupowej zapraszamy uczniów szkół średnich i ich opiekunów.

To festiwal dla najtwardszych kaczmarologów! Nazywany też "oddziałem dla zarażonych kaczmarozą" festiwal trwa przez 42 godziny non stop. Jego moduły przygotowują sami uczestnicy, by pozostałych zaskoczyć oraz... rozśmieszyć.

Wykorzystujemy formuły znanych teleturniejów i gier towarzyskich, by zmieścić w nich jak najwięcej Jacka.

Nasz autorski projekt technologiczny. Oparliśmy go na wymyślonym przez nas rozwiązaniu programistycznym pozwalającym dowolnemu użytkownikowi telefonu na zarezerwowanie sobie jednym dotknięciem telefonu prawa do wyłącznego do użytkowania publicznego garażu rowerowego.

Tak ułatwiamy dostęp do miasta.

Beneficjentami zorganizowanych przez nas balów były: jedna z krakowskich szkół muzycznych oraz Fundacja im. Błogosławionego Brata Alberta. Tylko podczas Balu Niepodległości w 2013 roku przekazaliśmy dla tej drugiej instytucji 50.000 złotych zebrane  z licytacji i biletów.

To jeden z najodważniejszych naszych projektów. Dzięki śmiałej decyzji Prezydenta Miasta Mielca udowodniliśmy, że twórczość Jacka Kaczmarskiego nie jest zarezerwowana jedynie dla dorosłych odbiorców kultury i że znaleźć w niej można wątki ciekawe nawet dla przedszkolaków.

I tak z utworami Jacka odwiedziliśmy już wszystkie grupy wiekowe: od przedszkolaków po słuchaczy uniwersytetu trzeciego wieku.

Przy naszych projektach współpracowało z nami już ponad 120 wykonawców i wykładowców. Z kilkunastoma odwiedziliśmy szkoły w szeregu miejscowościach niemal w całej Polsce. Tam przygotowywaliśmy licealistów (wcześniej gimnazjalistów) do wzięcia udziału w kolejnych edycjach konkursu "Lekcja historii i sztuki z Jackiem Kaczmarskim".