© 2017  Fundacja Underground

Regulamin

Kontakt

Smog, stanie w korkach, spalane we własnych autach paliwo i strata czasu – tak dla milionów codziennych podróżnych rozpoczyna się powszedni dzień. Część z nich zapewne skorzystałaby z komunikacji zbiorowej, ale najbliższy dogodny przystanek znajduje się zbyt daleko, by co dzień docierać do niego pieszo, zaś przypięcie roweru do stojaka to zdecydowanie zbyt duże ryzyko.

Na pewno warto by wyposażyć przystanki w znane w wielu krajach świata indywidualne, publiczne garaże rowerowe. Niestety, rozwiązania takie wymagają nie tylko, aby spieszący się podróżny wyposażył się uprzednio w doładowaną kartę miejską lub aplikację mobilną, ale nie dają też pewności, że po dotarciu na miejsce zastanie on choćby jeden dostępny garaż.
   Nasze indywidualne, publiczne garaże rowerowe, wykorzystujące autorską, innowacyjną technologię Call&Go, dostępne mogą być dla dowolnego użytkownika telefonu: nie wymagają posiadania monet, karty miejskiej, karty płatniczej czy smartfona; nie wymagają instalowania aplikacji, ani konieczności rejestrowania się. Technologia ta umożliwia za to łatwe i szybkie zarezerwowanie garażu jeszcze przed wyjściem z domu. O tym, że rowerzyście uda się zabezpieczyć rower, kask czy inny bagaż nie tylko przed kradzieżą, ale też przed warunkami atmosferycznymi, może się on więc upewnić jeszcze przed podjęciem ostatecznej decyzji co do wyboru środka komunikacji danego dnia.

Teraz podróżni mogą włączyć rower do algorytmu codziennych podróży, by taniej, zdrowiej i szybciej dotrzeć do pracy czy szkoły.

Jednym dotknięciem zarezerwuj garaż jeszcze przed wyjściem z domu!

Jednym dotknięciem zarezerwuj garaż jeszcze przed wyjściem z domu! Teraz, dzięki naszej technologii, jednym połączeniem i jednym SMS-em zarezerwujesz i otworzysz sobie publiczny garaż. Ty i tylko Ty.

Realizowany przez Fundację Underground projekt "BIKE'owe garaże" jest inicjatywą uzupełnienia infrastruktury miast o urządzenia ułatwiające codziennym podróżnym docieranie do celu z użyciem własnego roweru na dowolnym etapie podróży.

Projekt ten jest także formą bezpośredniej realizacji misji Fundacji w zakresie wspierania działań proekologicznych oraz wypełnieniem celów statutowych, takich jak:

• promocja i wspieranie rozwoju: sportu, turystyki i ekologii;

• promocja i wspieranie nauki, w tym zwłaszcza polskich i nowatorskich technologii;

• działanie na rzecz ochrony zdrowia;

• wspieranie osób wykluczonych – w tym przypadku komunikacyjnie.

Więcej o projekcie

Współpraca